Lazerle Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılır

Kategori: Cilt Bakımı - Bu yazı 519 kez okunduYorum Yazın
Lazerle Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılır

 

Lazer ile cilt yenileme

Lazerle cilt yenileme ve gençleştirme estetiği dermatolojide uygulanan yeni bir metottur.
Yüz, boyun, dekolte ve ellerde yaşlanmaya bağlı görünümlerin yok edilmesi amacıyla kullanılan lazere göre hasarlayıcı olmayan veya olabilen bir işlemdir. Cilt altındaki kollajen yapımını artırma prensibiyle etki etmektedir.

  • Lazerle cilt gençleştirme nasıl yapılıyor

Lazerle cilt yenilemede en üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak cildin düzleştirilmesi ve aynı zamanda özel bir teknikle deride delikler açılarak (fraksiyonel) kollagen dokunun gerginleştirilmesiyle kırışıklıklar yok edilir. Nd: YAG lazerle cilt üzerinde herhangi bir hasar oluşturmadan sadece cilt içinde ısı artımıyla oluşan hasar sonucu ciltteki görünümde düzelme sağlanır.

  • Lazerle cilt yenileme tedavi sonrası

Er-YAG lazer ile tedavi edilen ciltte yeni kollagen doku oluşumu ve daha genç, su tutma yeteneği yüksek hücreler oluşarak cildin tazelik ve gerginlik kazandığı görülür. Girişimin süresi yaklaşık 1 saattir. Ağrı giderici kremler, damar içi sakinleştirici ya da genel anestezi altında uygulanır. Hastanede kalmak gerekmez. İşe dönüş 5-10 gün içinde gerçekleşir. Yüzdeki pembeliğin geçmesi 1–3 ay sürebilir. Duruma göre 1,5-2 ay sonra ikinci bir seans gerektirebilir.

  • Lazerle Cildin 3T ( Tone, Tighten, Texture) Tedavisi

Günümüzde soyucu tedaviler yanında daha az yan etkili, günlük hayatı etkilemeyen, birkaç uygulama ile çok olumlu değişimler elde edilen uygulamalar geliştirildi (Nd:YAG lazer). Hasarsız gençleştirme veya 3T ( Tone, tighten, texture) tedavileri olarak isimlendirilen bu tekniklerin esası deri yüzeyini soymadan alt deride ısınma etkisi ile yaratılan küçük hasarlarla derinin tamir mekanizmaları harekete geçirilir. Bu sayede kolajenin yenilendiği kırışıklıkların azaldığı, yüzeyi daha düzgün ve gergin, gözenekleri küçülmüş bir deri elde edilir.

3T tedavisi yaş ve derinin sorunlarına göre 2-3 haftalık aralarla 5-6 seans olarak uygulanır. Daha sonra 6-12 aylık aralarla tek seans halinde koruma seansları uygulanır.

  • Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon selektif olarak ışık enerjisinin ısıya dönüşmesi prensibi üzerine çalışır. Lazer epilasyonda renkli kıllar üzerinden özgün bir ışığın yoğun olarak gönderilmesi ile kıl kökünde yoğunlaşan ısı enerjisi sayesinde kıl kökü tahrip edilir. Bu sayede kıl uzun süreli olarak yok edilir. Lazer epilasyonda uygun kıllarda kalıcı sonuç elde edilebilmektedir. Vücudun her bölgesine uygulanabilir. Bölgeye göre değişmekle birlikte 3–10 hafta aralarla 6–8 seans uygulanır.

  • Lazerle cilt çatlaklarının tedavisi

Vücutta oluşmuş olan cilt çatlaklarının tedavisi günümüzde kısmen de olsa lazer ile mümkündür. Karın, kalçalar bacaklar ya da göğüste olan çatlaklar lazer ile tedavi edilirler ve görünürlükleri ileri derece azaltılır. Hafif bir lokal anestezi ile lazer uygulaması yapılır. Birkaç haftalık iyileşme dönemi sonrası çatlak genişliği ve derinliği ciddi derecede azalır.

Lazer ile çatlak tedavisinde hem çatlamış ve yırtılmış derinin üst tabakası yenilenir hem de derin dokulardaki cilt yırtıkları tedavi edilmiş olur. Toplamda 4-6 seans olacak şekilde 1-2 ay aralarla uygulanır.

Ayrıca lazerle ciltteki dövmelerde silinebilmekte, koyu renkler ile mavi, kırmızı ve yeşil tonları çıkarılabilmektedir. Yaklaşık 1–2 ay aralarla yapılmakta, dövmedeki boya miktarına ve derinliğine bağlı olarak 4–10 seansta boyalar çıkarılabilmektedir.

Dermatolog
Prof. Dr. Bülent Taştan
Alıntıdır.

Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!