Bebekler Üzerine Merak Edilenler

Kategori: Bebek Bakımı - Bu yazı 348 kez okunduYorum Yazın
Bebekler Üzerine Merak Edilenler

Konuşmayı, dertleşmeyi sevmeyen insan yoktur herhalde. İnsanlar doğası gereği konuşmayı en çok ihtiyaç duyan ve gereklilik duyan bir varlık olmasından dolayı konuşarak iletişim kurmak oldukça önemlidir. Bir an düşünün kimsenin konuşmadığını. Etraf ne kadar sessiz. Özellikle de bıcır bıcır konuşmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan çocukların sevimlilikleri çok başkadır. Fakat bebeklerde konuşma sorunu en sık karşılaşılan durumlar arasında yer almaktadır. Bunun fiziki ve psikolojik olarak 2 nedeni vardır. Fiziki yani yapısal ve genetik dediğimiz sorunlar olmakla beraber tıbbi tedavi ile çözülebilmektedir. Bir diğer nedeni olan psikolojik ve sosyal etkenler de aile desteği ve uzman pedagog yardımıyla üstesinden gelinebilir.

Diğer bir önemli olan konu ise bebeklerde uyku sorunudur. Hem bebekleri hem de aileleri çok sıkıntıya sokan bir durumdur. Bir bebekte gaz sıkıntısı veya başka problem ve hastalık yoksa uyku probleminin neden kaynaklandığı bulunabilir. Bebeğinizin gece uykusu mu yok, yoksa gündüz uykusu mu yok? Ya da hiç uyumuyor diyebileceğiniz kadar az mı uyuyor? İlk önce bu konular ele alınarak davranılmalı ve uyku problemi çok uzun zamandır hala sürüyorsa mutlaka bir uzmana danışın.

Piromani hastalığı nedir? Mutlaka bilenleriniz vardır. Bilmeyenler içinse bu hastalığı şöyle tanımlamak mümkündür. Ateş yakma hastalığı olarak bilinen, ateş yakma eylemine karşı haz ve istek duyan, ayrıca tamamen zarar verme maksadıyla yapılan bu eylemler arkalarında bıraktıkları yıkıntıyı da can kaybını da asla düşünmezler.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!