Tüp bebek tedavisi

Kategori: Tüp Bebek - Bu yazı 588 kez okunduYorum Yazın
Tüp bebek tedavisi

Aktüel Kadın farkıyla tüp bebek tedavisinin ilk adımlarını öğreneceksiniz. Tüp bebek tedavilerine başlamak gibi bir fikriniz varsa bu konuyu okuyun.

Yumurtalıklarda folliküller istenen büyüklüğe ulaştıktan sonra uygun dozda çatlatma iğnesi (HCG) yapılır ve 34-36 saat sonra yumurta toplama işlemine geçilir. İşlem Ameliyathanede ve tamamen steril ortamda hasta uyutularak yapılır. Ultrason altında vajinal prob üzerinden geçirilmiş iğne ile yumurtalıklar üzerinde büyümüş folliküllerin içine girilerek tek tek aspire edilir ve boşaltılır.

Elde edilen sıvılar hızlı bir şekilde embriyoloji laboratuvarına iletilir ve embriyologlar tarafından mikroskop altında incelenir. Yumurtalar sıvı içinden ayrıştırılarak başka bir kapta toplanıyor ve sayısı tespit edilerek dölleme işlemine kadar inkübatörde kaydedilir. Yumurta toplama işlemi 10-15 dakika sürer ve işlem genel anestezi altında yapıldığından ağrısızdır. İşlem sonra hasta 1-1,5 saat istirahat ettirildikten sonra evine yollanır.

Erkekten sperm alınması ve hazırlanması
Yumurta toplama işlemiyle aynı günde özel olarak hazırlanmış odada erkekten mastürbasyon yöntemiyle meni vermesi istenir. Alınan örnek Androloji laboratuarında 30 ile 45 dakika bekletilerek işleme alınır. Kullanılan çeşitli tekniklerle iyi kalitede ve hareketli spermlerin diğer hücre atıklarından ve sıvılardan ayrıştırılması sağlanır. Elde edilen spermler operasyon saatine kadar inkübatörde beklediler.

Bazı hastalarda menide hiç sperm görülmeyebilir ve bu durum azoospermi olarak adlandırılıyor. Bu hasta grubunda ameliyathane şartlarında tese, tesa, MESA, PESA gibi cerrahi teknikler uygulanarak testislerde sperm elde edilmeye çalışılır ve ortalama 65% hastada canlı sperm hücresi var. Alınan örneklerde sperm bulunduğu takdirde çeşitli hazırlama yöntemleri kullanılarak spermler ayrıştırılır ve mikroenjeksiyon için beklediler.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!