Gebelik Tarihi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kategori: Bilgi Bölümü - Bu yazı 44 kez okunduYorum Yazın
Gebelik Tarihi Hesaplama Nasıl Yapılır?

 

Hamilelik tarihi hesaplaması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı tarihler vardır. Bu tarihlerin başında hamile kalındığı zaman son adet döneminin ilk günü gelir. Pek çok anne adayı gebelik tarihi hesaplamasında yanlış yöntemi seçerek döllenme tarihini baz alır. Kadın doğum uzmanlarına göre hamilelik hesaplama sürecinde cinsel birleşmenin yani döllenmenin olduğu tarihin bir önemi yoktur. Bunun yerine gebelik tarihi hesaplanmasında son adet döneminin ilk günü göz önünde bulundurulmalıdır.

Hamilik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelik hesaplama yapılırken son adet döneminin ilk günü hesaplamaya dahil edilir. İnternet üzerinden “Kaç haftalık hamileyim” diye merak edenler için gebelik hesaplamasında uygulanacak yöntemler son derece basittir. Hamilelik hesaplaması şu şekilde yapılabilir:

  • Şu anki tarihten son adet döneminin ilk günü çıkarılır.
  • Elde edilen sonuç 7’ye bölünür.
  • Çıkan sonuç anne adayının kaç haftalık hamile olduğunu gösterir.

Hamilelik döneminde bebeğin kaç aylık olduğu kadar hangi trimester döneminde olduğu da önemlidir. Çünkü bebek anne karnında ortalama 40 hafta ve 9 aylık süreçte kalır. Bu 9 aylık süreç 3 trimester döneme ayrılır ve her trimester bebeğin gelişiminde farklı rollere sahiptir.

Doğum Hesaplama Yöntemi

Doğum tarihi hesaplama yönteminde 3 trimester dönemde 40 haftalık gebelik süreci görülebilir. Gebelik sürecinde son adet döneminin ilk gününden itibaren 280 gün sayıldığında bebeğin muhtemel doğum tarihi görülebilir. Bunun dışında bebeğin doğum tarihini hesaplarken kullanılan farklı bir yöntem daha bulunmaktadır. Gebelik hesaplama cetveline göre son adet döneminin ilk gününden 3 ay geriye gidip çıkan sonuca 7 eklenince doğum tarihi bulunabilir. Kadın doğum uzmanlarına göre hamilelik hesaplama sürecinde baz alınması gereken en önemli tarih son adet döneminin ilk günüdür.

 

 

 

 


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!