Fındık Tarihçesi

Kategori: Bültenler - Bu yazı 359 kez okunduYorum Yazın
Fındık Tarihçesi

Fındığın tahminen 5 bin yıldır var olduğu bilinmektedir. Fındığı vatanı Anadolu olarak bilinir. Yeryüzünde 360-410 kuzey enlemlerinde kendine özgü iklim koşulları sağlanması takdirde yetişen fındık, deniz kenarına en fazla 30000 metre uzaklıkta olması gerekir. Dünya’nın yıllık fındık haberleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 75’ni Türkiye’de Karadeniz kıyıları

üretmektedir. Fındık için bol su gereklidir. Türkiye’de en fazla yağış alan bölge Karadeniz’dir. Fındıklar genellikle ocak şeklinde dikilir. 5- 6 tane fındık dalı aynı yere konmasına ocak denir. Fındık, erozyon tehlikesi olan yere dikilmesi durumunda verimli olan toprakların yok olmasını engelleyecektir.Fındık tarımı genellikle ailelerin geçim kaynağıdır. 600 bin

hektar bölgede 400 bin çiftçinin fındık üretimiyle uğraştığı istatistikler arasında.

Karadeniz Bölgesi iklim özellikler sebebiyle fındık yetiştirmeye en uygun yer olarak biliniyor. Fındık, kış aylarında çiçeklenen ve döllenme olaylarını gerçekleştiren tek bitkidir. Fındıkların çeşitli türleri vardır.

Ağustos ayında olgunlaşan ve toplanmaya başlanan fındık fiyatı, toplanma işi bittikten sonra kurutulup istedikleri zaman tüccara satabiliyorlar. Fındık kendini korur. Depo ömrü uzundur.

Fındığın ana yurdu Türkiye’dir. Başkenti de Giresun’dur.

Fındık Türkiye’den Dünya’ya sunulan eşsiz bir lezzettir.

Fındık hakkında bilgilere ve fındık fiyatlarına www.orduajans.com/haberleri/Fındık sitesinden ulaşabilir bilgi alabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!