Boyun Düzleşmesi Nedir?

Kategori: Saglık - Bu yazı 751 kez okunduYorum Yazın
Boyun Düzleşmesi Nedir?

İnsan omurgası kıvrımlı bir yapıya sahiptir. Bu kıvrımlı yapının düzleşmesi elbette ki sorunlara yol açacaktır. Boyun çukur görünümlü bir yapıya sahiptir ve bu çukur görünümün zamanla bozularak, düz bir hal almasına boyun düzleşmesi denir.

Boyun Düzleşmesi

Boyunda düzleşme herkes de görülebilecek bir rahatsızlıktır. İnsan doğduğunda vücudu elastik bir yapıya sahiptir. Bu elastik yapı sayesinde kemikler ile ilgili birçok rahatsızlıktan korunur. Ancak; özellikle 20 yaştan sonra bu elastik yapı kaybolur. Ve kaybolan elastik yapı kemikler ile ilgili bazı sorunların oluşmasına sebep olabilir.

Boyun düzleşmesinin yaşlılıkla bir ilgisi yoktur. Ancak yaşın etkisi vardır. Şöyle ki; boyun düzleşmesi yalnızca yaşlılarda görülür diye bir durum söz konusu değildir. 20 yaşındaki bir gençte de boyun düzleşmesine rastlanılabilir. Bunun sebebi tam da anlattığımız elastik yapının kaybolmuş olmasıdır.

Misal 3 yaşındaki bir çocuk yüksekten düştüğünde çiziksiz dahi atlatabilir o kazayı, ancak 20 yaşından sonra vücut kemikleri daha hassaslaşır. 20 yaşından sonra yapılacak ufak ama zorlu hareketler direkt boyun düzleşmesine sebep olabilir. Ve boynumuzun öne doğru eğilmesi dahi ters bir hareket olabilir.

Boyun düzleşmesinin tek sebebi yaptığımız hareketler değildir. Geçirilen travma, ıslak saçın rüzgarın etkisinde kalması, hareketsiz bir hayat ve aşırı stres boyun düzleşmesini etkileyen faktörlerdir. Boyun düzleşmesi tüm bu faktörlerden ötürü daha çok gençlikten sonra görülmektedir. Çocuklarda pek rastlanmamaktadır.

Boyun Düzleşmesi Hakkında Bilgiler

Boyun düzleşmesinin belirtileri varsa ya da kendinizde boyun düzleşmesi olduğundan şüpheleniyorsanız; boyun düzleşmesi ile ilgili tüm bilgilere http://www.boyunduzlesmesi.com/  adresinden ulaşabilirsiniz. Boyun düzleşmesi ile alakalı tüm detayların yer aldığı sitede aradığınız tüm soruların cevabını bulabilir ve doktora danışmadan dahi kendinizde boyun düzleşmesi olup olmadığını sitedeki bilgiler ışığında anlayabilirsiniz.

 

 


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!