Botoks Sakıncalı Mıdır?

Kategori: Cilt Bakımı / Güzellik - Bu yazı 595 kez okunduYorum Yazın
Botoks Sakıncalı Mıdır?

botoks sakıncalı mı,botoks yaptırmak sakıncalımıdır?

İngiliz The Times’da botoks yaptıranların on yıl sonra dayanılmaz ağrılar çekmeye başlayacağı ve bu ağrıların ameliyatla dahi çözülemeyeceği yayınlanmıştı.Botoksun enfeksiyona da neden olduğu haberde Plastik Cerrahi Uzmanı Barry Jones’un “Kalıcı dolgular uzun vadede vücuda zarar veriyor. Enfeksiyonlara sebep oluyor ve kişiyi rahatsız ediyor. Eğer bu dolguları çıkartmak için bıçak altına yatarsanız durumu iyileştiremezsiniz. Aksine, sağlığınızı daha da kötüleştirirsiniz. Bu soruna ne yazık ki henüz bir cevap yok” şeklindeki açıklamasına da yer veriliyor.

Botoks sakıncalı mı değil mi?

Bu konuda Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği son zamanlarda bazı basın yayın organlarında yeralan botoks ve dolgu maddeleri hakkında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.Geçici etkiye sahip botoksla ilgili yıllar sonra rastlanılan bir olumsuzluğun ya da zararın bilimsel olarak ortaya konulmadığını belirten dernek; “Ülkemizde çıkan haber, farklı tercümelerle ifade edildiği için kamuoyu ve hastalar açısından yanlış algılamalara yol açmaktadır” denildi.

Botoksun yıllardır hem tedavi hem de estetik amaçla tıpta kullanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar belirtildi;

“Botoks, geçici etkiye sahiptir, bugüne kadar uygulamalarla ilgili yıllar sonra rastlanılan bir olumsuzluk veya zarar bilimsel olarak ortaya konulmamıştır. Uzman uygulamalarıyla güvenle kullanılabilir. Kalıcı dolgu maddelerinin kullanımı, yıllar öncesinden terk edilmiştir. Kalıcı dolgu maddelerinin kontrolü güç olduğu kadar uzun sürelerde çeşitli problemler içermektedir ve tümüyle geriye alınmaları mümkün değildir. Orijinal yazıda bahsedilen sorunlar bu maddeleri içermektedir. Derneğimiz de bu maddelerin kullanılmasını önermemektedir. Güvenilirliği bilinen, bilimsel çalışmalarla kullanımı ispatlanmış geçici dolgu maddeleri güvenle Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları tarafından kullanılmaktadır.”
“Hastalar, yüze yapılan tüm uygulamaların birer ciddi tıbbi işlem olduğunu unutmamalı, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları ve dermatoloji uzmanlarına güvenmelidir. Hastaların, bu branşlar dışında uygulama yaptırmamaları, oluşabilecek sorunların veya olumsuzlukların önüne geçilmesi için en önemli basamaktır” ifadelerine yer verildi.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!