Biberon Hijyenine Dikkat Edin

Kategori: Bebek Bakımı / Saglık - Bu yazı 378 kez okunduYorum Yazın
Biberon Hijyenine Dikkat Edin

Bebeğinizin biberon, emzik gibi beslenme gereçlerinin hijyenine dair pratik bilgiler.

– Bebeğinizin biberon, emzik gibi beslenme araçlarını sterilize etmenin eski ve yeni birkaç yolu var. Güvenilirliğini koruyan ve eski bir yöntem olan kaynatma yöntemiyle, biberonlarınızı suda kaynatabilirsiniz. Yüksek teknolojiyle buharda ve mikrodalgada sterilize etme yöntemi de hijyen için diğer etkili bir yöntem.
– Bütün biberon ve emzikleri sabunlu sıcak suda yıkayın ve kullanıma geçmeden önce iyice durulayım
– Beslenme araçlarının sterilize etmeye uygun olup olmadığını öğrenmek için kullanım talimatlarını okuyun. Aksi halde yüksek ısıda zarar görebilirler.
– Bebeğiniz 6 aylık ya da üstü olduğunda biberonlar, emzikler için bulaşık makinesini kullanabilirsiniz. Fakat makinenizin ısı ayarının 80 derecenin üstünde olmasına dikkat edin.
– Biberonda kalmış ufak miktardaki süt, bakterilerin çoğalmasına sebep olur. Bu yüzden biberon ve emzikleri bebeğiniz 12 aylık olana kadar sürekli sterilize edin.

Kız ve erkek birlikte büyür

ÇOCUKLAR cinsiyet kavramını algılamaya başladığında, kız-erkek ilişkileri de daha ‘keskin’ yaşanmaya başlıyor. Bu dönemlerde kızlar ve erkekler birbirleriyle pek oynamaz. Burada ebeveynlere çok iş düşer, ileriki yaşlardaki kadın erkek ilişkilerinin temeli bu yaşlarda atıldığı için çocuğunuzun, büyüdüğünde tüm karşı cinsi potansiyel sevgili gözüyle görmemesi çok önemli.
Çocukların bir arada oynaması için plan yaparken diğer aileyi aradığınızda, çocuklar arasında romantik bir ilişkiyi teşvik ediyor gibi hissedebilirsiniz ama bunu dert etmeyin. Her iki cinsin de seveceği aktiviteler planlayın. Yüzmek, parka gitmek, koşmak gibi faaliyetlere hepsi bayılacaklardır. Ona, arkadaşlıkta cinsiyetin değil geçirdiğiniz eğlenceli dakikaların önemli olduğunu öğretin yeter.

Sofra kurmak ‘bebek işi’

HEPİMİZ çocuğumuza sorumluluk duygusunu bir şekilde aşılamak isteriz; çünkü küçük yaşlarda verilen sorumluluklar kişisel gelişim açısından önemli. Sofra kurmak, sorumluluk duygusunun gelişmesi için en kestirme ve en kolay yol. New York Üniversitesi profesörlerinin araştırmaları, bizi bu konuda aydınlatıyor:
2 yaş grubundaki çocuklar
Ona kaşık ve peçeteleri verin, masaya götürsün.
3 yaş grubundaki çocuklar
Peçeteleri ikiye katlayıp tabakların yanına yerleştirebilirler. Tabii ilk önce sizin ona öğretmeniz şartıyla!
4 yaş grubundaki çocuklar
Artık çocuğunuz bardak ve içecekleri taşıyacak kadar büyüdü. İki elini kullandığı sürece taşımasında bir problem yok. Sofra kurmak artık onun için ‘bebek işi (h2)


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!