Sahte Parfüme Dikkat

Kategori: Saglık - Bu yazı 502 kez okunduYorum Yazın
Sahte Parfüme Dikkat

Uzmanlar, merdiven altı dükkanlarda üretilen, orjinal görünen kutuları ve şişeleri bulanan sahte parfümlerin ciddi sağlık sorunlarına neden olduğuna dikkat çekiyor.Aktüel Kadın uyarıyor..
Orjinallerine göre daha ucuz oldu için sahte parfümler tercih ediliyor ve yaygın bir şekilde satılıyor. Ancak içeriğindeki kimyasallar bilnmeyen, sağlık için onaylı olmayan parfümler, ciddi deri hastalıklarından solunum yetmezliğine kadar önemli sonuçlar doğurabiliyor.

Bu tür parfümlerin içeriğindeki kimyasallar bilinmiyor. Cilt teması ile kızarıklık, kaşıntı ve şişliğe neden olabiliyor. Ayrıca ciltte kalıcı kahverengi lekelere neden oluyor. Bunlar kısa vadeli etkileri. Bir de neden olduğu uzun süreli sağlık sorunları var.

Sahte parfüm kullanan bir insanda sıklıkla nefeste tıkanmalar görülüyor. Broşlarda aşırı duyarlılığa yol açan bu parfümlerin solunum yetmezliğine neden oluyor. Doktorlar, bazen parfümlerinin orjinallerinin bile solunum sorunları yapabildiğine dikkat çekerken, sahte parfüm insanı hayata bağlayan nefes alışveriş trafiğini bile etkileyebilecek hastalıklara neden olabileceğine dikkat çekiyor.


Etiketler: / / /
Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!