2022 Yılında Küba Sağlık Turizmi

Kategori: Bültenler - Bu yazı 55 kez okunduYorum Yazın
2022 Yılında Küba Sağlık Turizmi

Küba, dünya çapında kaliteli hizmet veren hastaneleri, etkili tedavi yöntemleri, uygun fiyatlı tıbbi hizmetleri ve ünlü isimlerin tedavi görmek için ziyaret ettiği önemli bir sağlık turizmi ülkesi olmasıyla dikkat çekmektedir. Özellikle devrimden sonra Kübra, sağlık ve eğitim ile ilgili yatırımlara öncelik vermektedir.

Küba’da sağlık alanıyla ilgili yapılan yatırımlar ülkenin ayrıcalıklı tedaviler sunmasına olanak sağlamaktadır.

Türkiye’den Küba’ya tedavi amacıyla gitmek isteyen kişilere vize danışmanlık hizmeti sunan akredite kuruluş Vizem.net’in yetkililerine Küba sağlık turizmi hakkında bilgi aldık.

Küba’da Sağlık Sistemi Nasıldır?

Küba sağlık hizmetleri, ayrıcalıklı tedavi modelleri ve uygun fiyatlı seçenekleriyle hem ülke vatandaşlarına hem de yabancı ülkelerden gelen vatandaşlara kapsamlı hizmet sunmaktadır. Küba’da aile hekimliği sisteminin yanı sıra poliklinikler, hastaneler, yalnızca yabancı ülke vatandaşlarına özel hizmet sunan hastaneler ve özel tıp enstitüleri bulunmaktadır. Küba aile hekimliği sistemi 24 saat ulaşılabilir uzman hekim ve hemşirelerden oluşmaktadır.

Küba’da halk sağlığı hizmeti giderek yaygınlaşmakta, buna yönelik olarak aile hekimliği uzman ekipleri her aileye yılda en az bir kez genel sağlık kontrolü yapılması için ziyaret gerçekleştirmektedir. Küba’da kronik hastalığa sahip olan bireylerin aile hekimliği tarafından kontrolü 3 ayda bir yapılmaktadır.

Küba’da aile hekimliklerinin çalışmalarını izlemek ve desteklemek amacıyla poliklinikler bulunmaktadır. Küba’daki poliklinikler Küba’nın her bölgesinde hizmet vermektedir. Küba’da hastanede yatan hastalar için koruyucu tıp hizmetleri, tanı testleri ve ilaçlar ücretsiz olarak sunulmakla birlikte, parası olan hastalar bazı sağlık hizmetlerini kendileri karşılamaktadır. Ayakta tedavi adına yazılan reçeteli ilaçlar, bazı işitme- diş ve ortopedik tedavi masrafları, tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri Küba’da parası olan hastaların masraflarını kendilerinin karşıladığı hizmetler arasında yer almaktadır. Küba’da düşük gelirli olan hastalar için sağlık hizmeti masrafları ücretsizdir.

Küba’da Sağlık Turizmi Nasıldır?

Küba sağlık sektörü, 20 yılı aşkın bir süredir dünyanın birçok köşesinden turist çekerek Küba ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Tedavi olmak amacıyla Küba’ya gelen turistler, ülkenin her yıl yaklaşık 40 milyon dolar gelir elde etmesine destek olmaktadır. Küba’da uluslararası hastalar için özel olarak kurulmuş 20’den fazla hastane hizmet vermektedir. Küba hastanelerin birçoğu ISO 14001 ve ISO 9001 sertifikalarına sahiptir.

Küba sunduğu sağlık hizmetlerinin uygun fiyatlı olması nedeniyle yaygın olarak tercih edilmektedir. Küba’nın Kuzey Amerika ülkelerine kıyasla sağlık hizmetleri fiyatlarında %60 daha ucuz olduğu bilinmektedir. Küba’yı daha çok Latin Amerika, Avrupa, Kanada gibi bölgelerden sağlık turistleri ziyaret etmektedir. Küba’ya tedavi olmak amacıyla gelen yabancı hastalar; göz cerrahisi, MS hastalığı, parkinson hastalığı, estetik cerrahi, bağımlılık tedavisi, retinitis pigmentosa, ortopedi gibi alanlarda sunulan tedavi seçeneklerinden faydalanmaktadır.

Küba Sağlık Sektörünün En Gelişmiş Alanları Hangileridir?

Küba sağlık sektörünün en gelişmiş alanları aşağıda listelenmiştir.

  • Motor rehabilitasyon
  • Uyuşturucu ve alkol tedavisi
  • Optometri
  • Onkoloji
  • Teşhis koyma
  • Ortopedi
  • Kalp ameliyatı
  • Nöroloji
  • Dermatoloji
  • Estetik cerrahi

Küba’da Tedavisi Olan Hastalıklar Nelerdir?

Küba’da tedavisi olan hastalıklar aşağıda listelenmiştir.

  • Akciğer kanseri
  • Beyin tömörü
  • Diyabetik ayak hastalığı
  • Pankreas kanseri
  • Lösemi
  • Sedef hastalığı
  • Ms hastalığı
  • Als hastalığı
  • Vitiligo

Küba’da Akciğer Kanseri Tedavisi Nasıldır?

Küba’da akciğer kanseri tedavisi, küçük hücreli olmayan akciğer kanseri tedavisi ile küçük hücreli akciğer kanseri tedavisi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kanser hücrelerinin yayılma hızına bağlı olarak Küba’da akciğer kanseri tedavi işlemleri değişiklik göstermektedir. Küba’da küçük hücreli olmayan akciğer kanseri tedavisinde, kanser hücrelerinin bulunduğu akciğerin bir bölümü cerrahi teknikler yardımıyla vücuttan alınmaktadır.

Küba’da küçük hücreli akciğer kanseri tedavisinde cerrahi bir operasyon tercih etmek çoğunlukla önerilmemektedir. Küba’da akciğer kanseri tedavisi kanserin boyutuna, yayılma durumuna ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak belirlenmektedir.

 

 

Küba’da CimaVax-EGF aşısı akciğer kanseri tedavisinde başvurulan etkili yöntemler arasında sayılmaktadır. Küba CimaVax-EGF aşısı küçük hücreli olmayan akciğer kanseri tedavisinde başvurulan bir yöntem olmakla beraber, genellikle radyoterapi ve kemoterapi sonrası uygulanmaktadır. Küba CimaVax-EGF aşısının hastanın bağışıklık sistemini güçlendirerek kanda antikor üretimine destek olmasının yanı sıra, kanser hücrelerinin büyümesine ve bölünmesine engel olmaktadır. CimaVax-EGF Küba aşısı, özellikle 3. ve 4. evre akciğer kanseri hastaları için etkili bir tedavi yöntemidir.

Küba Akciğer Kanseri Aşısı Nedir?

seri aşısı, Havana Moleküler İmmünoloji Merkezi tarafından küçük hücreli olmayan akciğer kanseri tedavisinde kullanılmak amacıyla geliştirilmiştir. CimaVax-EGF ismini taşıyan kanserde Küba aşısı, an itibariyle Küba, Kolombiya, Bosna- Hersek, Peru ve Paraguay’da uygulanmaktadır. Küba akciğer kanseri aşısının kandaki antikor seviyesini yükselttiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Küba Aşısı Ne Kadardır?

Küba aşısının bir dozu, ikisi kollara ve ikisi kalçaya olmak üzere toplamda 4 adet enjeksiyondan oluşmaktadır. Küba aşısı tek doz maliyeti 860 dolardır.

Küba’da Diyabetik Ayak Tedavisi Nasıldır?

Küba’da diyabetik ayak tedavisi için özel olarak üretilmiş Heberprot-P isimli, ana bileşeni epidermal büyüme faktörü olan ilaç kullanılmaktadır. Heberprot-P adındaki diyabetik ayak tedavisi için özel olarak üretilmiş ilaç, yaklaşık 160.000 hasta üzerinde test edilmiş ve sonuca göre ilacı kullanan hastaların %75’inde ampütasyon riskinin azaldığı görülmüştür. Heberprot-P ilacı genellikle, Küba’da geleneksel diyabetik ayak tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen hastalar ve iyileşmeyen yaralara sahip olan hastalar için kullanılmaktadır.

Küba’da diyabetik ayak tedavi süreçleri doktor muayenesi, kapsamlı laboratuvar testleri, ultrason, röntgen, ameliyat ve ameliyat sonrası hasta bakım hizmetleri olmak üzere birçok koldan meydana gelmektedir. Küba’da diyabetik ayak tedavisi her hasta özelinde farklı planlamalar içermektedir.

Küba’da Tedavi Masrafları Ne Kadardır?

Küba’da tedavi masraflarının oldukça uygun olması, yabancı ülkelerden tedavi olmak amacıyla gelen vatandaşların Küba’yı yaygın olarak tercih etmesine neden olmaktadır. Küba özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile kıyaslandığında sağlık hizmetleri maliyetleri açısından yabancı ülke vatandaşlarına uygun seçenekler sunmaktadır. Küba’da hastanede bir gece konaklama fiyat bedeli yaklaşık 5,49 dolardır. Küba fıtık ameliyatı, kalça kırığı onarımı ve böbrek nakli transferi operasyonlarında oldukça düşük maliyetli sağlık hizmeti vermektedir.

Küba’da akciğer kanseri tedavisinden faydalanmak isteyen yabancı vatandaşlar için bir doz Küba aşısı ücreti 860 dolardır. Küba’da akciğer kanseri tedavisi almak için Küba aşısı, uçak bileti, konaklama ve ilaç fiyatları dahil 10.000 Dolar üzerinde bir gelire sahip olunması gerekmektedir.

Küba’ya Tedavi Amaçlı Gitmek İçin Hangi Vize Alınmalıdır?

Küba’ya tedavi amaçlı gitmek için Küba turist vizesi veya Küba sağlık vizesi alınması gerekmektedir. Küba’da alınacak tedavinin 30 günden az sürmesi durumunda yalnızca Küba turist vizesi alınması yeterli olmaktadır.

Küba’da alınacak tedavinin 30 günden fazla sürmesi durumunda Küba sağlık vizesine başvuru yapılması gerekmektedir. Tedavi amacıyla Küba vizesi almak isteyen vatandaşların uzun süreli başvurular için Ankara’daki Küba Büyükelçiliği’ne, kısa süreli başvurular için ise ilgili akredite kuruluşlara başvurması gerekmektedir.

Küba Sağlık Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Küba sağlık vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Küba sağlık vizesi başvuru formu: Küba sağlık vizesi başvuru formunun başvuru sahibi tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Tedavi planı: Başvuru sahibinin Küba’da tedavi alınacak hastanede çalışan doktor veya doktorların hazırladığı tedavi süresini, masraflarını ve diğer gereklilikleri belirten bir tedavi planı sunması gerekmektedir.
  • Pasaport veya seyahat belgesi: Pasaportun Küba’dan dönüş tarihinden sonra en az 2 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Başvuru sahibinin 2 adet vesikalık fotoğraf çektirmesi gerekmektedir.
  • Uçak bileti: Başvuru sahibinin Küba’ya gidiş ve dönüş tarihlerini içeren uçak bileti sunması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Başvuru sahiplerinin Küba’daki ani kaza ve hastalıkları karşılayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir.
  • Konaklama: Başvuru sahibinin Küba’da konaklanacak yer hakkında bilgi içeren bir rezervasyon detayı veya buna benzer bir kanıt göstermesi gerekmektedir.
  • Vize ücreti: Başvuru sahibinin Küba vize ücretini nakit veya havale yoluyla ödemesi gerekmektedir.

Küba Sağlık Vizesi Nasıl Alınır?

Küba sağlık seyahati 30 günden fazla sürecek vatandaşlar için uzun süreli sağlık vizesi başvuruları Ankara’daki Küba Büyükelçiliği’ne şahsen veya kargo yoluyla yapılmaktadır. Küba sağlık vizesine sahip olmak için vize randevu sistemi ve biyometri gerekliliği bulunmamaktadır. Küba uzun süreli sağlık vizesi başvuruları, yalnızca büyükelçilik çalışma saatleri içerisinde yapılmaktadır.

30 günden kısa sürecek tedaviler için Vizem.net aracılığıyla Küba sağlık vizesine online olarak başvurulmakta ve 1 iş günü içinde vize alınmaktadır. Uzun süreli Küba vizesi başvuruları için evrak hazırlığından başvuru takibine dek tüm süreç için tek çatı altında danışmanlık verilir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

 

 


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!