Tüp Bebek Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kategori: Güzellik / Saglık / Tüp Bebek - Bu yazı 603 kez okunduYorum Yazın
Tüp Bebek Uygulaması Nasıl Yapılır?

Normal klasik yollardan bebek sahibi olamayan çiftlere uygulanan ”Tüp bebek” uygulaması, Erkek (sperm) ve dişi (yumurta) döl hücrelerinin laboratuvar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahime transferi ilkesine dayanır.

Laboratuvar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden (in vitro fertilizasyon) ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile (mikroenjeksiyon) sağlanır.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Çetin ”Tüp bebekteki başarı şansımız yüzde 50-60, mikroenjeksiyonda (Bir adet sperm alınarak, yumurtanın içine bırakılması işlemi) başarı şansı ise yüzde 98” diye konuşarak bebek özlemi çeken ve normal klasik yollarla bebek sahibi olamayan çiftlere ”Tüp bebek” uygulamasını tavsiye etti.Ancak 40 yaş sonrası kadınlarda ”Tüp Bebek”uygulaması yoluyla hamile kalma şansını %7’ye kadar düştüğünü belirterek çocuk sahibi olmayı 35 yaş sonrasına bırakmamaları gerektiğini belirtti.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!