İnternet Öğrenmeyen Kadın Kalmasın!

Kategori: Kültür - Sanat - Bu yazı 763 kez okunduYorum Yazın
İnternet Öğrenmeyen Kadın Kalmasın!

Artık bütün kadınlar internet öğrenecek. AktulKadın.com Milli eğitim bakanlığının yayımladığı haberi sizlerle paylaşıyor. İnternet ayrı bir dün Dünyadır. Onu öğrenmek şart !

Milli Eğitim Bakanlığı, Intel ve Türkiye Fütüristler Derneği, Dünya Kadınlar Günü haftasında ülkemizde kadınların gelişimi için yeni bir eğitim seferberliği başlatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen TeknoKadın Projesi ile Türkiye’de kadınların bilgisayar korkularını yenmelerine, bilgisayar ve interneti daha etkin kullanabilmelerine ve teknoloji yardımıyla girişimci yanlarını geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.

Kısa süre önce Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce yayınlanan Türkiye’de Kadının Durumu Aralık 2010 raporu, Türkiye’de kadının konumu hakkında çarpıcı bilgileri ortaya koyuyor. Rapora göre ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranları düşük ve katılım oranları yıllara göre azalma gösteriyor. Her 100 kadından sadece 12.8’i kendi hesabına ve işveren konumunda çalışıyor.

ÜÇTE BİRİ HİÇ İNTERNET KULLANMADI

Intel Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Bilgisayar Kullanım ve Tutum Araştırması” da, ülkemizde kadınların bilgisayar ve internet konusunda erkeklerin çok gerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre erkeklerde internet kullananların oranı yüzde 82 iken kadınların üçte biri hiç internet kullanmadığını belirtiyor. Aynı araştırmaya göre ülkemizde annenin bilgisayar kullandığı hanelerin oranı da sadece yüzde 18.

Bu çarpıcı verilerden yola çıkan Intel ve Türkiye Fütüristler Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle Türkiye çapında TeknoKadın adıyla kadınlara yönelik önemli bir eğitim seferberliği başlatıyor. TeknoKadın Projesi ile Türkiye’de daha fazla kadının bilgisayar ve internetle tanışmasına, kadınların teknolojiyi daha etkin kullanarak kendilerini geliştirmelerine ve girişimcilik ruhu kazanmalarına yardımcı olmak, ekonomiye daha etkin katılımlarını sağlamak amaçlanıyor.

Ülke ekonomisine de olumlu katkı sağlaması beklenen TeknoKadın Projesi, 10 Mart 2011 tarihinde T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz ve Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan’ın katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

HER YAŞTAN KADINA AÇIK

Türkiye genelinde ilk etapta 7 bölgede 21 ilde başlayacak olan TeknoKadın Projesi kapsamında kendini geliştirmek isteyen her yaştan ve her meslekten kadınlara kapsamlı bilgisayar ve internet kullanımı eğitimleri verilecek. İllerdeki Halk Eğitim Merkezleri’nde gerçekleştirilecek olan uygulamalı TeknoKadın Eğitimleri, “Güvenli İnternet Kullanımı”, “Bilgisayarda Temel Uygulamalar Geliştirme” ve “Teknoloji ve Girişimcilik” başlıkları altında 3 aşamadan oluşuyor. Katılım için okur-yazar olmak dışında herhangi bir önkoşul aranmayan eğitimlerin her bir aşaması birer hafta sürecek ve eğitim süresi toplam 64 saat olacak.

Eğitimler, kadınların bilgisayar ile tanışmasını, interneti güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenmesini, temel uygulama yazılımlarını kullanabilmelerini ve girişimciliğin temel aşamalarını öğrenebilmelerini sağlayacak şekilde planlandı. Önümüzdeki dönemde eğitim içeriğine girişimcilik konusunda yeni modüllerin eklenmesi ve çevrimiçi eğitimler verilmesi de hedefleniyor. Eğitimlerin sonunda tüm katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü sertifikası ve TeknoKadın sertifikası verilecek.

81 İLE YAYILACAK

2010 yılı Haziran ve Temmuz aylarında İstanbul, Ankara, Erzurum olmak üzere 3 ilde pilot uygulamaları yapılan eğitimler ilk etapta Nisan ayında 7 bölgede, 21 ilde başlatılacak. 2011 yılı için eğitim verilmesi planlanan iller İstanbul, Bursa, Kırklareli, İzmir, Aydın, Denizli ve Mersin olarak belirlendi. Eğitimlerin daha sonra 81 ile yayılması hedefleniyor.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!