Metebolizmanı hızlandırarak zayıfla!

Kategori: Diyet & Fitness / Saglık - Bu yazı 468 kez okunduYorum Yazın
Metebolizmanı hızlandırarak zayıfla!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kışın kilo alanların diyet programları uygulamaya başladığını belirten uzmanlar, iştahın nasıl önleneceği ve metabolizmasnın nasıl hızlandırılacağı konusunun bu kişiler için öncelikli olduğunu belirtiyor.

İştah azaltan, metabolizma hızlandıran öneriler

1) Sabah kahvaltılarında bir adet haşlanmış yumurta tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

2) Acı biberin içerdiği kapsaisin adlı madde, metabolik hızı arttırabiliyor. Yemeklere ve salataya katılacak bir miktar acı kırmızıbiber ile bedeninize canlılık, menülerinize lezzet ekleyebilirsiniz. Ayrıca kapsaisin adlı maddenin iştahı azalttığına dair bilimsel verilerde bulunuyor.

3) Yeşilçay, güçlü antioksidan etkisi ile bedeni zehirli maddelerden temizlemesinin yanı sıra, içerdiği bileşiklerle metabolik hızı da arttırıyor. Günde 1 -2 fincan yeşil çay tüketerek metabolizmanızı enerjik hale getirebilir aynı zamanda bedenimize dost antioksidanları da alabilirsiniz.

4) Yağlı kuruyemişlerden badem birçok vitamin, mineral ve posadan zengindir. Bunun yanı sıra kalp sağlığını koruyan omega-3 yağ asitlerini de içerir. Beslenme programında yeterli miktarda badem bulunanların, badem tüketmeyenlere göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir.

5) Salatalarınıza ekleyeceğiniz sirke tokluk sürenizi uzatabilir.Sirkenin içinde bulunan ve sindirim hızını yavaşlatan asetik asidi, kan şekerinin daha dengeli yükselmesine ve daha uzun süre tokluk hissedilmesine neden olur.

6) Günlük yağ gereksinmesinin bir kısmı tekli doymamış yağ asitlerinden karşılandığında yani zeytinyağı tüketimi yeterli olduğunda desteklenen metebolizma kilo vermeyi kolaylaştırır.

7) Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek, öğünde alınan kaloriyi azaltabilir.

8) Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olurlar. Ayrıca, zayıflama diyetlerinde görülebilecek bir sorun olan kabızlığında çözümünde önem taşır.

9) İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle de zayıflamaya yardımcı etkisi olabilir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!